Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 15:12 |

Stigao drugi dio pomoći njemačkog ASB-a u borbi BiH protiv COVID-19

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10.aprila (FENA) - Nakon isporuke 25 kreveta na sprat Štabu civilne zaštite općine Konjic, jučer je uspješno sproveden i drugi dio pomoći njemačke humanitarne organizacije Arbeiter - Samariter - Bund e.V (ASB).

U Istočnom Sarajevu je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Milan Novitović preuzeo donaciju ove organizacije 70 kreveta za izolatorije u Republici Srpskoj.

Navedena donacija će biti dostavljena općinama Bosanska Dubica i Kostajnica, po 20 kreveta i Gradu Bosanska Gradiška donacija od 30 kreveta.

Ovo je druga od ukupno tri donacije, kako ističu, koja će uslijediti još prema Zapadnohercegovačkom županijskom uredu Crvenog križa u Ljubuškom u svrhu formiranja izolatorija i zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana gradova Široki Brijeg i Ljubuški, te općina Grude i Posušje, tokom pandemije COVID-19 u svrhu formiranja terenskih izolatorija i zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana. 

-Važno je istaći da su kreveti domaće proizvodnje, neposredno proizvedeni, čijom je nabavkom u trenucima pandemije stimulisana i domaća proizvodnja namještaja i djelimično upošljavanje lokalne radne snage, saopćeno je iz ASB-a.

Pored podrške naporima Bosne i Herecegovine i njenih građana u borbi protiv ove globalne pošasti, ASB trenutno sprovodi slične aktivnosti u Republici Srbiji i Kosovu pomažući tamo gdje je najpotrebnije. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta