Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 14:30 |

Novi klaster u Širokom Brijegu, 11 novozaraženih u ZHŽ-u

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 10. travnja (FENA) - U protekla 24 sata testirano je ukupno 47 uzoraka iz Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), od kojih je 11 pozitivno na covid-19. Deset novozaraženih osoba je iz Širokog Brijega, a jedna iz Gruda.

 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, u Širokom Brijegu se pojavio novi klaster, a iz Stožera civilne zaštite ZHŽ-a navode kako će tijekom petka i subote biti obavljen novi veći broj testiranja osoba koje su bile u kontaktu s novim klasterom.

 Iz Stožera ističu kako je jedna od novozaraženih osoba pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) ZHŽ-a, a nalazi se u samoizolaciji, s obzirom na to da je bila povezana s prvim klasterom u Širokom Brijegu. To je, naveo je Stožer, drugi slučaj zaraze u tamošnjem MUP-u, a obje zaražene osobe nalaze se u dobrom psihičkom i fizičkom stanju.

 U ZHŽ-u do sada je ukupno registrirano 55 osoba pozitivnih na koronavirus. U Širokom Brijegu 37, Grudama 11, Posušju četiri, dok su tri osobe u toj županiji preminule od posljedica covida-19.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu