Ekonomija

Vlada HBŽ: Rebalans proračuna prioritet u vremenu koje je pred nama

Saopćenje, Foto FENA/Vlada HBZ

LIVNO, 10. travnja (FENA) - Gospodarstvenici Hercegbosanske županije (HBŽ) upoznali su u petak na sastanku u Livnu predsjednika Vlade i ministra gospodarstva HBŽ-a Ivana Jozića i Miloša Bauka s aktualnom situacijom u kojoj su se našli privatni gospodarski subjekti, poduzetnici i obrtnici, a koju temeljem određenih pokazatelja bilježe od početka proglašenja stanja nesreće uzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa na području te županije.

 Ministarstvo gospodarstva HBŽ-a u suradnji s nadležnim tijelima u narednim danima prikupit će sve relevantne podatke, kako bi se u koordinaciji s gospodarstvenicima što skorije predložili konkretni koraci, priopćila je Vlada HBŽ-a.

 "Rebalans proračuna prioritet je u vremenu koje je pred nama, kako bi se bez odlaganja donijele pripadajuće mjere za očuvanje radnih mjesta uz održavanje svih gospodarskih procesa. Nužnost je i aktivno uključivanje svih razina vlasti u rješavanju ove problematike, koja osim velikog rizika za gospodarstvenike neizravno utječe i na sve segmente našega društva", zaključak je sudionika sastanka.

 Očuvanje gospodarstva kako bi se izbjegle neželjene posljedice negativnih trendova, prvenstveno otpuštanje i smanjenje broja zaposlenika u realnom sektoru, nužan je korak kojemu će Vlada HBŽ-a biti usmjerena kako bi se što bezbolnije prevladale poteškoće uzrokovane koronavirusom, te u vremenu nakon završetka pandemije nastojala dostići zadovoljavajuća razina gospodarskih aktivnosti, navodi se u priopćenju.

(FENA) C.K.