Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 13:01 |

Hadžibajrić: Ne zaboravljamo ugledne građane, posjećujemo ih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Općina Stari Grad u Sarajevu ne zaboravlja njene ugledne građane.

Načelnih Ibrahim Hadžibajrić, ujedno komandant općinskog štaba civilne zaštite, zadužio je saradnike da posjete ove ljude koji su dugogodišnjim radom i djelovanjem ostavili značajan trag i dali ogroman doprinos u razvoju lokalne zajednice, ali i šire, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

S obzirom na to da se radi o osobama starijim od 65 godina, Hadžibajrić je zadužio načelnicu štaba civilne zaštite Lejlu Dizdarević da ih posjeti na kućnim adresama, odnese poklone i stavi se na raspolaganje za svaku vrstu pomoći koja im je eventualno potrebna. Iako su bili iznenađeni ovim posjetama na kućna vrata, ujedno su se i obradovali i izrazili zadovoljstvo što ova lokalna zajednica misli na njih.

Dizdarević je pokucala i na vrata Jovana Divjaka, penzionisanog generala Armije RBiH, koji živi u Starom Gradu. Uz zaštitne rukavice i maske, uručila mu je prigodne poklone te ponudila pomoć za sve što mu je potrebno.

On je rekao da dobro podnosi dane izolacije koji mu lakše padaju uz njegove male rituale: čitanje dnevne štampe, knjige i telefonske razgovore s prijateljima. Istakao je da mu pomažu članovi Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ i donose sve što je potrebno. Zahvalio je za posjetu i kazao da je lijepo znati da ga se neko sjetio i ponudio pomoć.

Slično je bilo i u posjeti uglednom profesoru u penziji, akademiku Smailu Čekiću, koji je također zahvalio i uputio pozdrave načelniku Hadžibajriću i sekretarki organa državne službe Almi Destanović. Poštuje mjere izolacije, kazao je, a kao neko ko je dobar dio života posvetio proučavanju savremene političke i vojne historije Bosne i Hercegovine i drugih susjednih država te pisanju brojnih stručnih i naučnih radova, nađe načina i danas da korisno utroši slobodno vrijeme.

Uposlenici Općine Stari Grad posjetili su na kućnoj adresi i nekadašnjeg načelnika i bivšeg parlamentarca Fehima Škaljića.

Uvjerili su se da je dobro i da provodi penzionerske dane na svom imanju te uživa u prirodi, pa mu ni izolacija ne pada teško. Zahvalio je za posjetu i istakao da i dalje prati rad ove lokalne zajednice za koju ima samo riječi hvale, a vrijeme provedeno kad je bio načelnik Starog Grada, pamti po najljepšim uspomenama, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Liban pozvao međunarodnu zajednicu da osnaži podršku za UNRWA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo