Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 12:00 |

Šiljegović posjetio Brigadu taktičke podrške OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović boravio je u radnoj posjeti Brigadi taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Radna posjeta koju je Šiljegović preduzeo, zajedno s generalnim inspektorom Ministarstva odbrane BiH, brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem, imala je za cilj upoznavanje sa preduzetim aktivnostima koje se tiču života, rada te brige o zdravlju pripadnika te jedinice u vrijeme pandemije koronavirusa, imajući u vidu brojnost, strukturu i njene specifičnosti.

Komandant Brigade, brigadir Mirzet Lubenović, informisao je Šiljegovića i Ahmića o svim mjerama i aktivnostima koje se provode u Brigadi taktičke podrške, kao i u odrugim jedinicama OSBiH na lokaciji kasarne “Rajlovac” u Sarajevu, a u cilju zaštite i brige o zdravlju pripadnika ovih jedinica.

Šiljegović i Ahmić pohvalili su preduzete aktivnosti komandanta i njegovog štaba, koje se provode u cilju zaštite života i zdravlja ljudi u uslovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, ocijenivši da te aktivnosti predstavljaju izuzetan primjer djelovanja u vanrednim okolnostima.

Iskazana je obostrana opredijeljenost da se i u ovim okolnostima nastave aktivnosti Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane u cilju zaštite zdravlja pripadnika OSBiH, kao i afirmacije i brige o svim drugim pravima vojnih lica u OSBiH i Ministarstvu odbrane BiH, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo