Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 08:43 |

HNS: Odbacujemo postupanje SIP-a, djelovanje i akti neće se prihvaćati

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. travnja (FENA) - Hrvatski narodni sabor BiH drži u potpunosti neprihvatljivim postupanje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH te navodi kako se njegovo djelovanje i akti neće prihvaćati.

"Nedopustivo je da nelegalno i nelegitimno tijelo preuzima nadležnosti za koje nema nikakvog zakonskog utemeljenja postupanjem koje nije u mjerodavnosti SIP-a već izvršne i zakonodavne vlasti", ističu iz HNS-a.

Takvo ponašanje, kako navode, smatraju neprimjerenim, time više što se Bosna i Hercegovina trenutno nalazi u složenim vremenima koji dolaze kao posljedica globalne pandemije koja je uzrokovala istovremene izazove zdravstvenim i ekonomskim sustavima.

"Bilo koja inicijativa, odluka, zaključak ili drugi akt koji donosi nezakonito i nelegitimno tijelo ne može se prihvatiti kao pravno valjan niti se po istome može postupati", poručuju iz HNS-a.

Hrvatski narodni sabor ističe neophodnu potrebu žurnih konzultacija demokratski izabranih predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine, kao jedinih ovlaštenih i mjerodavnih da u novonastalim okolnostima oblikuju rješenja u Izbornom zakonu glede svih pitanja koja se tiču lokalnih izbora.

HNS poziva na transparentno, demokratsko i zakonski utemeljeno djelovanje te apelira na neodložno i žurno odbacivanje nelegalnih i nelegitimnih tijela i akata koji su protivni zakonskim temeljima Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Obustavljen postupak protiv HNS-a za utakmicu s Armenijom

UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a zbog Armenije

HNS daje podršku Luki Modriću i Dejanu Lovrenu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!