Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 20:54 |

USK - Karanten u Cazinu u funkciji

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 9. aprila (FENA) - Građani Unsko-sanskog kantona (USK) koji su se vratili iz Austrije i dan proveli u šatorima na Graničnom prijelazu Izačić, izmješteni su u sportsku dvoranu Medrese u Cazinu, odnosno pripremljeni prostor za prinudnu izolaciju.

U kantonalni karanten premješteno je 17 građana s područja Unsko-sanskog kantona, dok će tridesetak osoba iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine biti transportovane u mjesta svog prebivališta.

- U trijažnim šatorima na Graničnom prijelazu Izačić obavljeni su ljekarski pregledi, tako da su građani bez simptoma bolesti upućeni u kantonalni karanten. Tamo će boraviti preventivno i pod nadzorom, a naravno bit će im osigurane sve životne neophodnosti. Osobe iz drugih dijelova naše države bit će upućene u karantene u mjestima iz kojih dolaze - rekla je ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

Kantonalni karanten u sportskoj dvorani Medrese „Džemaludin ef. Čaušević“ u Cazinu pripremljen je prije nekoliko dana i raspolaže sa 97 zasebnih jedinica, te neophodnom infrastrukturom.

Ponovljeno je da će se ovakva procedura postupanja na graničnim prijelazima nastaviti do daljnjeg, s obzirom da se provode uputstva i naredbe Predsjedništva i Vijeća ministara BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Akcija šišanja i darivanja kose u srijedu Cazinu, za Projekt 'Moja kosa tvoja kosa'

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo