Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 17:06 |

Čavara razočaran Bukvarevićevim nastupom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. travnja (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je svoje razočaranje jučerašnjim nastupom federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salke Bukvarevića.

"Povodom jednostranog i nedopustivog obraćanja javnosti u ime institucija FBiH Salke Bukvarevića, federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, najoštrije osuđujem jednonacionalno, tendenciozno i neistinito istupanje u ime Ministarstva koje skrbi o osobama koje trpe najteže posljedice rata", poručio je Čavara u svom priopćenju.

Predsjednik Federacije BiH dodao je kako se trenutna situaciji koristi "kako bi se falsificirala povijest".

"Kada pripadnici HVO-a obilježavaju dan osnutka i odaju počast svakoj žrtvi, svojim najmilijima koji su poginuli braneći svoj dom i domovinu, i dali ogroman doprinos u obrani BiH, ministar, u ime vlasti Federacije BiH, iznosi svoje jednostrano viđenje kako se branila BiH, ponižavajući ih", istaknuo je Čavara.

On je pozvao ministra Bukvarevića da se suzdrži od propagande i jednostranih nastupa u vrijeme dok obnašate dužnost federalnog ministra.

"Koristim još jednom prigodu da svim bivšim časnicima, dočasnicima, vojnicima i svim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, kao i udrugama koje baštine tradiciju Hrvatskog vijeća obrane poželim sretnu obljetnicu utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane, 8. travnja 1992. godine", stoji u priopćenju predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čavara posjetio crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu

Obilježena 32. obljetnica 101. bosansko-brodske brigade HVO-a

Čavara: Važnost saradnje država u regionu Mediterana u vrijeme promjena geopolitičkih odnosa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo