Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 16:12 |

Odjel za branitelje HNS-a uputio kritiku ministru Bukvareviću

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. travnja (FENA) - Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora (HNS) uputili su kritiku federalnom ministru za pitanja branitelja Salki Bukvareviću zbog njegovog ignoriranja obljetnice osnutka HVO-a.

U priopćenju Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a navodi se da je 8. travnja osnovano Hrvatsko vijeće obrane (HVO) kao organizirana oružana sila hrvatskog naroda koja je prva stala u obranu ne samo prostora gdje je živio hrvatski narod, već i prostora cijele Bosne i Hercegovine.

"Podsjećamo i ministra Bukvarevića ali i svekoliku javnost, da su HVO i Armija BiH kao dvije sastavnice činile Vojsku Federacije BiH i da su kao sastavnice prepoznate u svim federalnim zakonima koji se odnose na braniteljska prava i na sveukupnu braniteljsku populaciju.

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salko Bukvarević trebao bi i morao biti ministar svim braniteljima i udrugama, međutim on uporno zastupa i propagira bošnjačka politička stajališta, a to najbolje oslikava i internetska stranica ministarstva", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako bi resorni ministar morao jednako štititi prava i ugled svakog branitelja bez obzira iz koje komponente dolazio te da je ministar Bukvarević u najmanju ruku trebao uputiti čestitku u povodu obljetnice osnutka HVO-a.

"Također, postavljamo pitanje odakle se u Federalnom ministarstvu branitelja našlo 20 milijuna ma KM i kako to da su ovoliko izdvajanje za borbu protiv postojeće pandemije izazvane koronavirusom podržale samo braniteljske udruge Armije BiH, dok o istom braniteljske udruge HVO-a uopće nisu upoznate", poručili su iz Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a.

Od hrvatskih političkih predstavnika zatraženo je da u federalnom parlamentu i Vladi FBiH zatraže izvješće o porijeklu tog novca i hoće li izdvajanje tih sredstava za borbu protiv koronavirusa utjecati na normalno funkcioniranje Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Stadion Poljud suspendiran do konačne odluke Disciplinske komisije HNS-a

Obustavljen postupak protiv HNS-a za utakmicu s Armenijom

UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a zbog Armenije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu