Stranačke aktivnosti     | 09.04.2020. 12:42 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Prvo je Krizni štab Trebinja zabranio opskrbu prodavnica u tom gradu robom iz Čapljine. Potom je Krizni štab Čapljine zabranio tranzit kamionskim i drugim privrednim vozilima privrednih subjekata sa prostora grada Trebinja kroz Čapljinu. Tim povodom reagovali su iz Naše stranke:

“Podsjećamo krizne štabove Trebinja i Čapljine da Ustav BiH jasno kaže da entiteti neće ometati punu slobodu kretanja lica, roba, usluga i kapitala širom Bosne i Hercegovine. Pozivamo ih stoga da povuku besmislene i, još važnije, protivustavne odluke” - rekla je potpredsjednica NS Irma Baralija.

Ona kaže da se krizni štabovi i jednog i drugog grada nisu upoznali sa vlastitim nadležnostima. Ne može neki lokalni krizni stožer izdati naredbu MUP-u HNK da kontrolira ceste i, eventualno, kažnjava, što se ovom odlukom implicira. Također, ni Trebinje ni Čapljina nisu proglašeni karantinom, a i da jesu, pitanje je da li bi bilo osnove da se zabrani protok roba između ova dva grada.”

Naša stranka poziva da oba ova grada odmah povuku sporne odluke: “Jako bi bilo važno da krizni štabovi sami prekinu ovo nepotrebno i nimalo mudro političko prepucavanje u koje su se uvukli i povuku odluke. Ako pak odluke ne budu povučene, pozivamo nadležne pravosudne organe da reaguju. Također, bez obzira na ishod situacije, očekujemo od državnog Tužilaštva da ispita pomenute odluke. U slučaju da se o ovo ogluši, daje se vjetar u leđa mnogo dubljim blokadama unutarnjeg funkcioniranja BiH”, rekla je Baralija.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom