Bosna i Hercegovina

Ahmić preuzeo dužnost direktora JU Dom zdravlja KS

Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Primopredaja dužnosti između bivšeg generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo prof.dr Mehmeda Kulića i novoimenovanog v.d generalnog direktora  dr. Muhameda Ahmića izvršena je danas u prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja KS.

Dr. Ahmić je tom priliko kazao da je prioritet hitno i precizno snimanje zatečenog stanja u JU Dom zdravlja KS, nakon čega će se u najkraćem roku poduzeti adekvatni koraci.

Zaključio je da primarna zdravstvena zaštita treba kontinuirano raditi i pružati zdravstvene usluge u skladu sa datim okolnostima i unatoč pandemiji Korona- virusa (COVID-19).

Fokus će biti i na kontrolisanju telefonskih linija u smislu kontinuiranog i nesmetanog javljanja i pravilnom radu call centara.

U saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS i Zavodom za javno zdravstvo KS, JU Dom zdravlja KS će razmatrati da se u narednom periodu odrede COVID-19 ambulante, a sve u cilju što efikasnije borbe protiv Korona- virusa (COVID-19) - saopćeno je iz Press službe JUDZKS.

(FENA) E.F.