Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 19:39 |

Ajdinović: Iz izolacije izašlo 15.335 osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Federalni sanitarni inspektori zaključno sa 7. aprilom na graničnim prijelazima izdali su 23.780 rješenja o stavljanju osoba pod zdravstveni nadzor na period od 14 dana, a u utorak je izdato 436 rješenja.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao je da su danas istekle mjere iz 385 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za 15.335 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Kada je u pitanju kontrola cijena u Federaciji BiH, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je 8. aprila na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona izvršio osam inspekcijskih nadzora i dva kontrolna nadzora, te utvrdio sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 8.700 KM.

Povećanje cijena artikala s Liste proizvoda na koje se primjenjuje mjera neposredne kontrole cijena koja je sastavni dio Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena (brašno, ulje, riža, kvasac, povrće, voće, zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, itd.) je dosad evidentirano kod ukupno 25 subjekata nadzora.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pronađen svinjski DNA u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o. Banja Luka

Iz prodaje povučena 33 komada 'milka oreo' mliječnih pločica zbog pronađenih komada plastike

Pojačani inspekcijski nadzori od sutra na području Federacije BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana