Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 18:05 |

Novalić: Pohvale iz WHO svjedoče da smo maksimalno posvećeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u izjavi za Fenu osvrnuo se na konferenciju Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja je danas održana u Kopenhagenu, budući da su zvaničnici WHO istaknuli i pohvalili Bosnu i Hercegovinu kao dobar primjer, navodeći da su na vrijeme poduzete prave mjere na prevenciji ubrzanog širenja koronavirusa.

- Kao Vlada imamo razumijevanja za kritike ovih dana, razumijemo zabrinutost ljudi, te nastojimo dati sve od sebe. Izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije kao najvišeg autoriteta u ovom pitanju svjedoči da smo maksimalno posvećeni - kaže federalni premijer.

Iako ovakvi izvještaji ohrabruju, Novalić,  ipak, poziva na oprez "jer upravo nas je oprezan pristup spasio najcrnjih scenarija".

- Iako su zvaničnici WHO govorili o zaslugama vlasti, želim skrenuti pažnju da je to plod odgovornost i disciplinovanog pristupa građana koji poštuju preporuke i upute. Hvala svim građanima na tome - poručio je federalni premijer Fadil Novalić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Sud BiH potvrdio - otpremljena drugostepena presuda u predmetu Fadil Novalić i drugi

Potvrđena osuđujuća presuda Novaliću, Solaku i Hodžiću

Novalić: Federacija danas čini 70 posto ekonomije Bosne i Hercegovine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu