Ekonomija     | 08.04.2020. 18:20 |

Salkić: Uredno snabdijevanje gasom (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Generalni direktor Javnog preduzeća BH Gas Jasmin Salkić naglasio je danas da je snabdijevanje gasom u Federaciji Bosne i Hercegovine uredno, a sve obaveze su plaćene budući da se radi o stopostotnom uvoznom energentu.

- Timovi su podijeljeni u skladu s uputama Federalnog štaba civilne zaštite kako bi se održavale tehničke stvari samog gasovoda. Vrlo važna informacija je da je snabdijevanje uredno s obzirom da je u aprilu zabilježena rekordna potrošnja gasa bez obzira što nisu zabilježene niske temperature - dodao je.

Kao pozitivnu vijest izdvojio je da će biti prijedlog za smanjenje cijene gasa za industriju i to za oko 40 KM na hiljadu kubnih metara i to nakon obavijesti dobavljača "Gasprom - Exporta".

- Za građane i distribuciju bit će nastavljena daljnja kalkulacija. S Vladom Federacije BiH rješavamo pitanje transporta kroz Mađarsku i nadam se da ćemo rješenjem tog pitanja imati priliku oboriti cijenu prema distributivnim kompanijama - zaključio je Salkić.

Pogledajte http://fena.ba/video/4299

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1_92SRgV1QgVBTRbnVIQACxuPgJql9oFq?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada FBiH: Data prethodna saglasnost za imenovanje direktorice BH Gasa

BH-Gas i Plinacro potpisali novi Memorandum o razumijevanju i saradnji

Salkić: Uredno snabdijevanje gasom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo