Sport     | 08.04.2020. 17:15 |

Premiership bi mogao izgubiti 1.13 milijardi eura

FENA Agencije

LONDON, 8. travnja (FENA) - Pandemija koronavirusa mogla bi stajati engleski Premiership najmanje 1.13 milijarde eura, upozorio je glavni direktor natjecanja Richard Masters.

Masters je u pismu upućenom Julianu Knightu, predsjedniku britanskog parlamentarnog Odbora za digitalizaciju, kulturu, medije i sport, naglasio da će, ukoliko se liga ne završi, Engleska izgubiti klubove i ligu, jer su izazovi s kojima su suočeni nezamislivi, prenosi Hina navode agencija.

Masters je rekao da bi trošak mogao biti i znatno veći ako se utjecaj pandemije produži u budućnost.

Knight je nedavno zatražio da se engleskim klubovima uvede porez ako koriste vladine programe pomoći za održavanje radnih mjesta tijekom krize uzrokovane koronavirusom prema kojemu je zaposlenik obavezan isplaćivati samo 20 posto, a država čak 80 posto plaća do 2,500 funta.

Međutim, Masters smatra kako je pravo klubova iskoristiti svoje mogućnosti s obzirom na okolnosti.

"Program pomoći koji je uvela vlada namijenjen je cijelom gospodarstvu, uključujući mnoga poduzeća koja bi se mogla smatrati pružanjem zabave ili na neki drugi način. Ne samo da se naša industrija sada suočava s gubicima, već i da budemo realni, moramo svoje planove temeljiti i na tome da se potpuni oporavak nalazi na nekoj udaljenosti," dodao je Masters.

Ranije tijekom dana predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) Greg Clarke upozorio je da bi mnogi engleski gradovi "mogli zauvijek izgubiti klubove koji su im u srcu".

Nedavno su iz njemačke Bundeslige objavili kako bi im otkazivanje nastavka sezone donijelo gubitke veće od 700 milijuna eura.

Od toga iznosa 370 milijuna eura bi bilo izgubljeno od TV prava, 225 milijuna eura od sponzorskih ugovora, dok bi na prodaji ulaznica izgubili oko 140 milijuna eura.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Vlada Tuzlanskog kantona i ove godine pokrovitelj 'Izbora sportiste godine'

Sutra u Vladi FBiH dodjela plaketa za ostvarene vrhunske sportske rezultate

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo