Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 16:26 |

Ispred ulaza u Dom zdravlja Novo Sarajevo postavljen prvi dezinfikacioni tunel

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Ispred ulaza u Dom zdravlja Novo Sarajevo danas je postavljen prvi dezinfikacioni tunel u cilju efikasne borbe sa pandemijom korona virusa.

Radi se o tunelu dimenzije 3 - 4 x 1 x 2,5 metara sa opremom za zamagljivanje, visokotlačnom pumpom, spremnikom za dezinfincijense od 15 dizni i internom visokotlačnom instalacijom.

Ideja je da građani pri ulasku i izlasku iz objekta najprije uđu u dezinfekcioni tunel, koji je zamagljen dezinfekcionim sredstvom i udišući dezinfekciono sredstvo Antivirin plus budu dezinkfecionisani, kao i njihova odjeća i obuća, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

U svom obraćanju, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je da će pored ovoga tunela, Općina Novo Sarajevo nabavit još dva dezinfikaciona tunela koji će biti postavljeni u ulazu u zgradu Općine Novo Sarajevo i na Vilsonovom šetalištu s obzirom da je lijepo vrijeme izmamilo veći broj građana na šetalište i pored izrečenih mjera kriznih štabova.

Isporučilac dezinfikacionih tunela je firma Grizelj iz Sarajeva, a obezbijedila ih je Općina Novo Sarajevo putem Štaba civilne zaštite Općine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta