Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 16:11 |

Čović razgovarao s veleposlanicima Slovačke Republike i Kraljevine Španjolske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović imao je danas odvojene telefonske razgovore s veleposlanikom Slovačke Republike u BiH Martinom Kačom i veleposlanikom Kraljevine Španjolske u BiH Joséom Maríom Valdemorom Giménezom.

Čović i veleposlanik Kačo u telefonskom su razgovoru govorili o trenutnoj situaciji u svezi s pandemijom koronavirusa u BiH, komentirajući mjere za stabilizaciju zdravstvenog i ekonomskog sustava, te očuvanje stabilnosti.

Veleposlanik Kačo izrazio je Čoviću čestitke na stabilizaciji Aluminija, ističući navedeni korak velikim uspjehom u zaštiti i poticaju gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović veleposlaniku Kači je, uime žitelja BiH i vlastito ime, izrazio zahvalnost na iskazanoj spremnosti za pomoć slovačke Vlade u borbi protiv korona virusa, kao i na ustrajnom angažmanu u procesu euroatlantskih integracija. Sugovornici su izrazili zadovoljstvo iznimnim bilateralnim odnosima.

Čović i veleposlanik Giménez razmijenili su informacije i stajališta o stanju pandemije koronavirusa i utjecaju na zdravstveni, ekonomski, sigurnosni i obrazovni sustav.

Ističući važnost brzog nadilaženja višestrukih izazova, sugovornici su istaknuli da je ključno vrijeme za poduzimanje mjera za zaštitu sveopćeg zdravlja i stabilnosti.

Dužnosnici su istaknuli zadovoljstvo bilateralnim odnosima, te su pozvali na daljnji rad na proširenju i osnaživanju kooperacije, ističući europski put Bosne i Hercegovine kao visoki prioritet.

Uime žitelja i u osobno ime, predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović veleposlaniku Giménezu izrazio je duboko suosjećanje sa španjolskim narodom i Kraljevinom Španjolskom za poteškoće i gubitke koji su pogodili španjolsko društvo usljed pandemije korona virusa - saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana