Regija     | 08.04.2020. 15:31 |

Slovenski vjerski lideri pozvali vjernike da za blagdane ostanu kod kuće

FENA Agencije

LJUBLJANA, 8. travnja (FENA) - Ljubljanski nadbiskup i metropolit Stanislav Zore pozvao je u srijedu katoličke vjernike u Sloveniji da za uskrsne praznike ostanu u svojim domovima i poštuju restrikcije koje su odredile svjetovne vlasti.

Na  konferenciji za medije u Ljubljani, koju je organizirala vlada, on je vjernike podsjetio da je mjesna crkva, odmah nakon što je 13. ožujka proglašena epidemija koronavirusa, zatvorila crkve, obustavila vjerske događaje i okupljanja te davanje sakramenata, što će ostati i u vrijeme uskrsnih blagdana i sve dok traje opasnost od zaraze, o čemu će odlučiti vlada.

"Pozivam vjernike da za predstojeće blagdane ostanu kod kuće i tako daju svoj doprinos manjem opterećenju zdravstvenog sustava", poručio je ljubljanski nadbiskup. 

Vladine restrikcije pohvalili su kao svrsishodne i predstavnici islamske, srpske pravoslavne, evangeličke i židovske vjerske zajednice - muftija Nedžad Grabus, paroh Peran Bošković,  biskup Leon Novak, te  Boris Čerin-Levi, koji je pročitao pozdrav što ga je židovskim vjernicima u Sloveniji poslao njihov  rabin u Trstu.

Također su pozvali vjernike da se drže propisa i restrikcija koje je odredila slovenska vlada i u vrijeme svojih predstojećih  vjerskih praznika, Uskrsa, Pesaha i  Ramazana, te su vjernike pozvali da praznike provedu u produbljivanju vjere, jačanju obiteljske povezanosti i u molitvi, javlja Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana