Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 16:29 |

Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka' donacija za nabavku zaštitne opreme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8.aprila (FENA) - Mikrokreditna fondacija (MKF) "Lider“ donirala je novčana sredstva za nabavku potrebne zaštitne medicinske opreme za borbu protiv pandemije koronavirusa za djecu i roditelje koji su okupljeni pod okrilje Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka“.

-Ova novčana pomoć nam dolazi u pravo vrijeme, jer se od početka pandemije borimo sa problemom oko nabavke potrebne zaštitne medicinske opreme za našu djecu i roditelje. Ova sredstva će nam uveliko pomoći za nabavku maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava. Ovom prilikom bih se zahvalio MKF Lider na ovoj donaciji - kazao je direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat.

Djeca oboljela od raka i njihove porodice jedna su od najugroženijih kategorija pogođenih pandemijom koronavirusa. Pored teške borbe s rakom, koja ih je zadesila, moraju se istovremeno boriti da se zaštite tokom pandemije radi izuzetno oslabljenog imunog sistema uzorkovanog teškim liječenjem.

Nedostatak i nemogućnost nabavke zaštitne opreme, kao što su maske i ostalo, povećava strah i brigu, navedeno je u saopštenju Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kampanja 'Heroji su među nama' za djecu koja se bore protiv raka

'Srca za djecu' - Donacija za bolnicu u Bihaću

'Srce za djecu'-Davaoci krvi pokazali da mali heroji nisu sami

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu