Ekonomija     | 08.04.2020. 16:38 |

Federalno udruženje pomaže poljoprivrednicima Starog Grada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8.aprila (FENA) - Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH organizovalo je ovih dana akciju djeljenja sadnica krompira, luka, paradajza, paprike i krastavca.

Četiri hiljade besplatnih sadnica dobili su poljoprivrednici s područja sarajevske općine Stari Grad, a podijeljena im je i tona krompira i luka.

- Cilj ove akcije je podrška našim proizvođačima, ali i promocija poljoprivrede generalno. U trenucima krize izazvane pandemijom koronavirusa izuzetno je važno da naša proljoprivredna proizvodnja jača, da sadimo što više, da obrađujemo što više poljoprivrednog zemljišta pa da Bosna i Hercegovina ne bude ovisna o uvozu kao što je sad. Mislim da u svakom zlu možemo naći nešto dobro, a u ovom konkretnom slučaju to je veća svijest javnosti o tome koliko je bitna proizvodnja hrane i koliko je bitno da podržavamo naše domaće proizvođače“, rekao je predsjednik Udruženja Nedžad Bićo.

Inače, udružanja-članice Udruženja poljoprivrednika FBiH provele su u proteklom periodu više sličnih akcija. Njihov nastavak planiran je i u narednih nekoliko sedmica. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bićo: Planirane proteste odgađamo za narednih deset dana

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana