Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 18:05 |

HDZ BiH: Osigurati pravičnu raspodjelu sredstava nižim razinama vlasti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. travnja (FENA) - Članovi užeg Predsjedništva HDZ-a BiH održali su on line sjednicu na kojoj su razmatali aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini uzrokovanu pandemijom koronavirusa te trenutnu političku situaciju u zemlji.

HDZ BiH je pozvao Vladu Federacije BiH, da u cilju osiguranja pravične raspodjele sredstava, izvrši raspodjelu sredstava nižim razinama vlasti (županijama, općinama i gradovima) sukladno utvrđenom proračunu FBiH za 2020. godinu te da te transfere županijama i općinama/gradovima odvoji od transfera namijenjenih za pomoć zdravstvenom sektoru u borbi protiv epidemije koronavirusa, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Sa sjednice stranačkog predsjedništva upućen je poziv na potpuno poštivanje ustavnih nadležnosti entiteta, županija i nižih razina vlasti, kao odgovor svim zadaćama u skladu s nadležnostima propisanima zakonima i Ustavom.

HDZ BiH je osudio "neprimjereno javno djelovanje temeljeno na zlouporabi političkog prostora za isključivo jednostranački utjecaj" te pozvao na funkcioniranje zakonodavne vlasti na razini Federacije BiH za pružanje sustavnog i efikasnog odgovora na krizu koronavirusa.

Državljane BiH iz te stranke pozvali su na poštivanje i pridržavanje propisanih odluka kriznih stožera, posebice na pridržavanje mjera društvenog distanciranja i ostanak u vlastitim domovima.

HDZ BiH je pozvao na djelovanje svih institucija izvršne i zakonodavne vlasti na različitim razinama sukladno njihovim ustavnim i zakonskim nadležnostima, a od Vlade FBiH je zatraženo žurno aktualiziranje i donošenje potrebnog zakona o saniranju zdravstvenih institucija, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo