Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 17:14 |

Ministrica Glamoč posjetila preduzeće "Park"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč posjetila je danas sa saradnicima preduzeće Park, gdje se sastala s upravom na čelu s v.d. direktorom Edinom Abdurahmanovićem i rukovodstvom sindikalne organizacije ovog preduzeća.

Tema radnog sastanka bila je poslovanje i aktivnosti preduzeća Park za vrijeme proglašne nesreće i pandemije koronavirusom, problemima s kojima se susreće ovo preduzeće u radu tokom vanrednih okolnosti, sa posebnim akcentom na zaštiti radnika i njihovih radničkih prava, jer oni su na prvoj liniji zaštite komunalne čistoće u gradu i zdravlja građana.

S obzirom da ministrica Glamoč obnaša i dužnost komandanta Štaba CZ KS, a da jedinice preduzeća Park u stanjima nesreće obavljaju i dio tih aktivnosti razgovaralo se i o radu i angažmanu jedinica Parka, poslovima koji mogu biti izvršavani na terenu, obaveznom poštivanju propisanih mjera na javnim zelenim površinama u KS i zaštiti radnika i njihovog zdravlja.

Zaključeno je da preduzeće Park nastavi intenzitet, pa čak i pojača rad na održavanju javne, komunalne čistoće na terenu, ali i hortikulturne proljetne radove uz poštivanje mjera zaštite na području svih sedam općina u kojima Park ima nadležnost. Ministrica Glamoč izrazila je podršku i zahvalnost radnicima Parka na angažmanu u protekle četiri sedmice na zelenim površinama, te iskazala punu podršku zaštiti svih prava radnika.

Ministrica Glamoč i v.d. direktora Abdurahmanović prilikom današnjeg susreta potpisali su i Sporazum o plaćanju usluga iz segmenta zajedničke komunalne potrošnje za period april- decembar tekuće godine. Tim sporazumom osim finansijskog mjesečnog okvira za poslove iz segmenta zajedničke komunalne potrošnje i sredstava za finansiranje sportskih i rekreacionih površina koji se izdvajaju iz Budžeta KS, regulirana je i kontinuirana kontrola izvršenih poslova od strane ovlaštenih predstavnika Ministarstva, te sistem kontinuiranog izvještavanja o radu preduzeća Park.

Dogovoreno je i da preduzeće Park pripremi idejne projekte za uređenje i rekonstrukciju pojedinih parkova u KS, koji, ukoliko se nakon pandemije iznađu rješenja, bi mogli biti realizirani, saopćeno je iz preduzeća Park.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bivša južnokorejska predsjednica Park Geun-hye oslobođena iz zatvora

Ekološkom akcijom u Sarajevu obilježen Svjetski dan čišćenja

Odobrena sredstva za nabavku opreme preduzećima 'Park' i 'Sarajevostan'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'