Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 15:47 |

Kulić najavio usavršavanje algoritama rada na zadovoljstvo osiguranika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo i član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom prof. dr. Mehmed Kulić je na današnjoj pres-konferenciji naglasio kako su u svim domovima zdravlja za potrebe epidemije napravljeni H-timovi koji ranije nisu postojali, kako bi mogli ići po kućama i pregledati sve vrste pacijenata. 

S obzirom na to da je starijima zabranjeno izlaziti, formirani su, navodi Kulić, pozivni centri na koje mogu potražiti pomoć, no postoji problem zagušenosti zbog nestrpljivosti pacijenata.

- Ova populacija je s pravom nestrpljiva, promjena metodologije dovela je do toga da dođe do zagušenja linija, pa smo formirali više pozivnih centara i jedan jedinstveni broj koji vas treba prespojiti na prvi slobodan - kazao je. 

Govoreći o 'putu pacijenta', a za koji je prof. dr. Aida Pilav kazala da uvijek bude propusta, Kulić je rekao kako su postupali na način kako je to bilo predviđeno te da će i dalje usavršavati algoritme rada na zadovoljstvo osiguranika.

- Pozivam na razumijevanje, strpljenje i ponašanje u kojem se poštuju naredbe Kriznog štaba - kazao je Kulić. 

Najavio je i da će biti uposleno 60 novih zdravstvenih radnika, ali i 50 osoba na održavanju čistoće s ciljem njenog dodatnog unapređenja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'