Regija

U Hrvatskoj 60 novozaraženih, dvoje preminulih i 37 oporavljenih od koronavirusa

Agencije, Foto FENA/Hina

ZAGREB, 7. travnja (FENA) - U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 60 novozaraženih od koronavirusa, a dvije osobe su preminule, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

"U proteklom 24-satnom razdoblju u Hrvatskoj imamo 60 novih covid-19 pozitivnih bolesnika, što daje ukupan broj od 1282 bolesnika", rekao je novinarima hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je da je prosječna životna dob zaraženih 48,13 godina, 51 posto zaraženih su muškarci, a 49 posto su žene.

"Nažalost od jučer imamo dvoje više preminulih, riječ je o bolesniku u Šibeniku, 1929. godište i kronični srčani bolesnik, te bolesnik, 1974. godište, u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu", kazao je Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" prof. dr. Alemka Markotić kazala je kako je preminuli 46-godišnjak nije ranije imao kroničnih zdravstvenih problema.

"Želim upozoriti da nije pravilo da mlađi teže obolijevaju, ali ima izuzetaka. I zato govorimo da i mlađi trebaju ostati doma i da mogu teško obolijevati. Kod nas u bolnici je četvero mlađih na respiratoru", rekla je Markotić o preminulom 46-godišnjaku.

Na respiratoru je u Hrvatskoj ukupno 35 bolesnika, 352 osobe su hospitalizirane, a do sada se 167 osoba uspješno oporavilo od covida-19, što je za 37 više u odnosu na jučerašnji dan.

(FENA) R.G.