Ekonomija     | 07.04.2020. 15:04 |

Novih 179 radnika EPBiH ulazi u dvosedmičnu radnu izolaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Nakon kućne izolacije i medicinske opservacije, u proizvodne objekte JP Elektroprivreda BiH ulazi nova grupa od 179 radnika koji će zamijeniti 167  kolega koji su proveli 14 dana u radnoj izolaciji u termoelektranama i hidroelektranama. 

S ciljem stabilnog i kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom u vrijeme pandemije COVID 19, proces rada u proizvodnim jedinicama JP Elektroprivreda BiH odvija se po principu tzv. zatvorenog ciklusa, koji podrazumijeva potpunu izolaciju zaposlenika u prostorima termoelektrana i hidroelektrana na period od 14 dana. 

Radeći u dvije smjene po režimu 12/12 sati, u prostorima TE "Tuzla" u radnoj izolaciji će biti 119 zaposlenika, TE "Kakanj" 34, hidoelektranama na Neretvi 16, te malim hidroelektranama u elektrodistribucijama Bihać i Tuzla 10 zaposlenika. 

Radnicima koji borave izolaciji u proizvodnim jedinicama obezbjeđeni su svi uslovi neophodni za rad i boravak. JP Elektroprivreda BiH prilagodila je svoje poslovanje aktuelnoj situaciji i djeluje u skladu sa preporukama nadležnih organa. 

Zahvaljujući visokoj pogonskoj spremnosti proizvodnih i distributivnih kapaciteta, proizvodnja električne energije odvija se kontinuirano čime je obezbjeđena stabilnost elektroenergetskog sistema i uredno snabdijevanje kupaca, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

JP Elektroprivreda BiH: Promjena u primjeni dnevnih tarifnih stavova

Sastanak o stanju u RMU Zenica u četvrtak u Kaknju

Elektroprivreda BiH - Prihod RMU 'Zenica' za pet mjeseci 3,2 miliona, troškovi plata 10,1 milion KM

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana