Bosna i Hercegovina

Apel inspekcijama da hitno istraže trovanje pasa u Jajcu i Tešnju

Saopćenje, Foto FENA/DOGS TRUST

SARAJEVO, 7.aprila (FENA) - Fondacija Dogs Trust ponukana izvještajima medija, građana i lokalnih udruženja za zaštitu životinjama, kao i uznemirujućim fotografijama koje svjedoče o brutalnom uništavanju napuštenih pasa u Jajcu i Tešnju na najnehumaniji mogući način, putem trovanja, apeluju nadležnim inspekcijama i lokalnim vlastima da hitno istraže slučajeve masovnog trovanja napuštenih pasa.

- Zato pozivamo odgovorne lokalne vlasti i nadležne inspekcije, kao i policiju da hitno istraže navedene slučajeve, pronađu počinioce i sankcioniraju ih, te da se pobrinu da se ovakva zlodjela ne ponove - ističu iz Fondacije Dogs Trust.

Napominju da u vrijeme kada su svi pod rizikom od širenja COVID 19 virusa, i kada pouzdano znamo da se ovaj virus ne prenosi preko pasa, korištenje vanredne situacije za brutalni način „obračunavanja“ s problemom napuštenih pasa putem uništavanja nedužnih, zdravih, veterinarski obrađenih i socijaliziranih životinja, je za svaku osudu.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.