Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 14:06 |

Misija OSCE-a pozdravila održavanje sjednice Parlamenta FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini pozdravila je danas održavanje sjednice Parlamenta Federacije BiH u ovim izazovnim vremenima.

Uloga parlamenta je od fundamentalnog značaja u osiguravanju da se čuje glas predstavnika građana i da ti predstavnici pruže ključni doprinos i nadzor nad radom vlade, smatraju u OSCE-u.

- Razumljivo je da će neke procedure biti pojednostavljene tokom krize, ali ono što je neophodno je da ključni principi demokratskog društva moraju biti ispoštovani - saopćili su iz OSCE-a.

Kako su naveli kriza uzrokovana virusom COVID-19 će imati dalekosežne društvene i ekonomske posljedice i u tom smislu, uloga predstavničkih tijela će biti ključna u osiguravanju da svi glasovi u društvu budu uključeni u definiranju odgovora.

- U današnjem svijetu je moguće održati punu funkcionalnost kolektivnih tijela bez potrebe da se ona i fizički okupe. U tom smislu, pozdravljamo napore Parlamenta FBiH da ubrzano izmijeni svoj Poslovnik o radu da bi garantirao i funkcionalnost institucije i sigurnost i zdravlje svojih članova i zaposlenika - saopćeno je iz OSCE-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Federalnim parlamentarcima predstavljena izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana