Ekonomija     | 07.04.2020. 13:49 |

Kanton Sarajevo: Do kraja godine Centar za upravljanje saobraćajem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7.aprila (FENA) -Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem posjetio je danas Centar za upravljanje saobraćajem u Kantonu Sarajevo iz kojeg će biti omogućen kontinuiran nadzor i upravljanje javnim gradskim prijevozom 24 sata na dan.

Kako je istakao ministar Kalem, Nadzorni centar donosi niz prednosti koje će unaprijediti javni gradski prijevoz i povećati sigurnost putnika, tako da će se na stajalištima nalaziti obavještenja o redovima vožnje, informacije o vremenu dolaska sljedećeg vozila, beskontaktnim kartama će se evidentirati putnici...  

-Osim sistema i kontrole elektronske naplate karata, iz Nadzornog centra će se video nadzorom nadgledati 24 tramvajska stajališta, što će tokom cijelog dana biti prikazano na video zidu, a u slučaju potrebe će se moći nadgledati i situacija u vozilima u kojima se nalazi instalirana oprema za video nadzor. Za sada su to sva vozila tramvajskog saobraćaja", rekao je ministar Kalem.

Osim toga na video zidu će biti prikazana mapa Kantona Sarajevo sa svim aktivnim vozilima koja pružaju usluge Javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

Implementacija projekta je u završnoj fazi, a plan je da bude okončan do kraja godine s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju i obustavu javnog gradskog prijevoza, saopćila je pres-služba Kantona Sarajevo. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Postignut dogovor o povećanju plata radnika komunalnih preduzeća

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo