Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 13:55 |

Radončić - Korman: FUP stavio na raspolaganje sve svoje kapacitete

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić posjetio je danas Federalnu upravu policije (FUP), gdje je sa zamjenikom direktora FUP-a Ensadom Kormanom razgovarao o novonastaloj situaciji, uzrokovanoj pandemijom virusa COVID-19. 

Cilj Radončićeve službene posjete FUP-u jeste uvid u trenutno opće i zdravstveno stanje uposlenika Federalne uprave policije, opremljenost, te aktivnosti koje provodi ova uprava na sprečavanju i širenju virusa COVID-19, u okolnostima i uslovima uzrokovanim ovom pandemijom, saopćeno je iz FUP-a.

Istovremeno, posjeta je upriličena radi daljeg razvijanja učinkovite saradnje i koordinacije aktivnosti iz djelokruga rada Federalne uprave policije sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine, te drugim nadležnim institucijama u državi.

Također, tema razgovora bila je razmjena saznanja o trenutnoj situaciji kada su u pitanju zaraženi i umrli građani Bosne i Hercegovine, aktivnosti koje se provode na poštivanju i provedbi preporuka zdravstvenih organizacija o preventivnim mjerama, te mjerama i naredbama kriznih štabova u cilju sprečavanja širenja virusa COVID – 19.

U konačnici zaključeno je da Federalna uprava policije stavila na raspolaganje sve svoje raspoložive ljudske i materijalno tehničke kapacitete, te da poduzima sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sigurnosti koje, između ostalog, uključuju i zaštitu zdravlja i života građana Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji sa Europolom i BKA

Vanredni sastanak rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou

Isak posjetio Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel