Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 12:18 |

Vlada HBŽ-a: Podržimo sestre i primalje

FENA Saopćenje

LIVNO, 7. travnja (FENA) - Povodom Svjetskog dana zdravlja - 7. travnja, Vlada Hercegbosanske županije uputila je zahvalu svim medicinskim sestrama, primaljama i medicinskim radnicima.

"Medicinske sestre i ostali zdravstveni radnici danas su na prvoj liniji kada je u pitanju odgovor na covid-19 i osiguravaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, tretman i njegu, ujedno vode dijalog u zajednici koji se odnosi na prisutni strah i brojna pitanja, a u određenim slučajevima prikupljaju i podatke za kliničke studije. Jednostavno, bez sestara ne bi bilo adekvatnog odgovora i ovim putem se zahvaljujemo svim medicinskim sestrama, primaljama i medicinskim radnicima", naveli su iz Vlade HBŽ-a.

Napomenuli su kako je Svjetska zdravstvena organizacija 7. travnja 2020. godine posvetila medicinskim sestrama i primaljama sa sloganom - Podržimo sestre i primalje kako bi se naglasila njihova uloga u očuvanju zdravlja u svijetu, a 2020. godinu proglasila Međunarodnom godinom medicinskih sestara i primalja kako bi odala počast medicinskim sestrama i primaljama te osvijestila javnost o njihovoj važnosti.

Kako su istakli, ovo je prvi puta da su se međunarodne organizacije diljem svijeta ujedinile kako bi ukazale na ulogu primalja i medicinskih sestara.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja - Zdravlje je temeljno pravo svakog čovjeka

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine