Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 10:28 |

Sindikat policije USK osigurao zaštitnu opremu u vrijednosti 5. 000 KM

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 7. aprila (FENA) - Sindikat policije Unsko-sanskog kantona (USK) vlastitim je sredstvima osigurao zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva za sve policijske službenike u vrijednosti od 5.000 KM.

- Na telefonskoj sjednici odlučili smo izdvojiti 5. 000 maraka za nabavku zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, prvoshodno za policijske službenike na terenu. U domaćim firmama smo uspjeli obezbijediti  5. 000 zaštitnih maski i 6. 000 pari rukavica, beskontaktne aparate za mjerenje tjelesne temperature, te 60 boca dezinfekcijskih sredstava. Želimo i na ovaj način zaštiti sve naše kolege, koji su na prvoj liniji odbrane i u ovim vanrednim okolnostima  zbog širenja koronavirusa - kazao je predsjednik Sindikata Mahmut Alagić.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić također je istakao angažman i doprinos policijskih službenika.

 - Naši policajci, uz zdravstvene radnike, podnose vjerovatno i najveći teret trenutne situacije izazvane širenjem koronavirusa. Pojavila se informacija o smanjenju primanja zbog vanrednih okolnosti, ali Kantonalna vlada će učiniti sve da do toga ne dođe, makar kada su u pitanju upravo zdravstveni radnici i policijski službenici.  Moram pohvaliti i aktivnost Sindikata, s obzirom da nam je zaštitna oprema trenutno najpotrebnija - riječi su ministra Kljajića.

Iz resornog ministarstva također je najavljena kontinuirana nabavka neophodne zaštitne opreme, kako bi se naročito terenskim timovima osigurao donekle bezbjedniji rad.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'