Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 19:42 |

Služba civilne zaštite Novi Grad penzionerima podijelila 3.500 maski

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Služba Civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo putem povjerenika u mjesnim zajednicama, podijelila je oko 3.500 zaštitnih maski penzionerima koji su se danas tokom prijepodnevnih sati zatekli na Bulevaru branilaca Dobrinje, zatim na Alipašinom Polju u A i B fazi, kod TC na Otoci, te u Boljakovom i Buća Potoku.

To je još jedna u nizu mjera koje se provode u cilju preveniranja širenja koronavirusa i zaštite zdravlja najosjetljivije kategorije stanovništva općine Novi Grad, saopćeno je iz te općine.

Prema odluci Federalnog štaba civilne zaštite, od ponedjeljka (6. aprila) do petka (10. aprila) osobama iznad 65 godina, odnosno penzionerima omogućeno je da od 8 do 12 sati odu po penzije i obave druge neophodne poslove kao što su kupovina namirnica, odlazak u apoteku i itd.

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa i zaštite najosjetljivije kategorije stanovništva, prethodno je 20. marta taj štab donio naredbu kojom se zabranjuje kretanje osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području federacije BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH okupila bivše uposlenike, penzionere ove institucije

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Humanitarni koncert pod maskama u nedjelju u Kosači

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom