Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 18:39 |

Novi termini obraćanja iz Vlade FBiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Od utorka, 7. aprila/travnja 2020. godine, predstavnici nadležnih federalnih i ostalih institucija javnosti će se, s najnovijim i zvaničnim podacima vezanim za situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, obraćati radnim danima u dva termina i to u 12 sati i 17.15 sati.

U 12 sati obraćanja će imati samo predstavnici iz oblasti zdravstva. U dane vikenda, subotom i nedjeljom, obraćanja će biti samo u jednom terminu i to u 18.30 sati.

Kako novi media pool ispunjava zdravstveno sigurnosne uslove, predstavnicima medija bit će omogućeno prisustvo i postavljanje pitanja nakon obraćanja zvaničnika.

Obraćanjima, iz zdravstveno sigurnosnih razloga, moći će prisustvovati poredstavnici samo po tri medija. Medijske kuće molimo da međusobno iskomuniciraju i dogovore čiji predstavnici će prisustvovati i postavljati pitanja na kojem od obraćanja.

- Molimo medijske kuće da najkasnije dva sata prije predviđenih termina obraćanja Uredu Vlade FBiH za odnose s javnošću dostave mail sa imenima i prezimenima tri novinara koji će prisustvovati obraćanju. Novinari kao i do sada mogu postavljati pitanja putem maila info@fbihvlada.gov.ba i to najkasnije do dva sata prije početka obraćanja - saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću .

 

 

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom