Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 13:21 |

Druga gimnazije u Sarajevu putem online platforme obilježila Dan škole

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Učenici i profesori Druge gimnazije u Sarajevu putem online platforme danas su obilježili Dan škole i 115. godišnjicu postojanja i rada.

Ne želeći prekinuti tradiciju učenici, rukovodstvo i profesori Druge gimnazije odlučili su, uprkos trenutnoj teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, obilježiti ovaj značajni dan i 115. godišnjicu škole. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa putem linka su prezentirane aktivnosti koje su u proteklih godinu dana realizirali učenici i profesori.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić putem video linka čestitao im je na rezultatima koje su postigli u školskoj godini na izmaku.  

-  Pokazali ste da ste predano i marljivo učili, trudili se da budete najbolji, da ste pokušali i uspjeli ostvariti vrhunske rezultate i na taj način osvjetlali obraz vaših roditelja, profesora i direktora, ali i nas u Općini Centar koji smo učinili sve kako bi vam olakšali školske dane. Dokazali ste da se možete ravnopravno takmičiti u znanju sa vašim vršnjacima, ne samo iz naše zemlje, već i na međunarodnom nivou - naveo je Ajnadžić.

Ova vanredna situacija, kako je dodao, treba ih motivirati za još predaniji rad, a maturante za novi početak, da budu još bolji i uspješniji u sticanju novih znanja i vještina.

- Znam da će generacije koje dolaze još jače povesti Bosnu i Hercegovinu putem prosperiteta i učiniti je mjestom gdje ćemo svi bolje živjeti - kazao je Ajnadžić dodajući da su, kao nagradu za rezultate koje su ostvarili, u budžetu  obezbijedili 5.000 maraka za podršku daljem obrazovnom procesu, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo