Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 12:11 |

Skupština KS o poduzetim aktivnostima i mjerama u borbi protiv širenja virusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze Čelika danas je održan sastanak sa premijerom Vlade Marijom Nenadićem i ministrima u Vladi KS. Tim povodom bilo je riječi o svim aktivnostima i mjerama koje su do sada poduzete u borbi protiv širenja koronavirusa.

Sva resorna ministarstva u okviru svojih nadležnosti poduzimaju maksimalne napore kako bi odgovorila na nove izazove s kojima se susreću, uz nastojanje da, prije svega, pomognu sugrađanima.

Na narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prva tačka o kojoj će raspravljati zastupnici bit će Informacija o koronavirusu, uz poseban osvrt na zdravstveni, privredni i socijalni sektor, najavljeno je na današnjem sastanku.

Prema riječima premijera Nenadića, vrlo su važni planovi, aktivnosti i mjere koje redovno provodi Vlada, Štab civilne zaštite KS i Krizni štab Ministarstva zdravstva KS.

Predsjedavajući Čelik je naveo kako će se sjednica održati u aprilu, ali s obzirom na jasne preporuke i naredbe štabova ona će biti održana online.

Vrlo je bitno, kako je navedeno, da se na toj sjednici daju odgovori koji od zakonodavne i izvršne vlasti traže građani, ali i zastupnici u Skupštini KS.

Dogovoreno je da će se tačan termin naredne sjednice znati danas, nakon sjednice Kolegija Skupštine, saopćeno je iz Pres-službe KS. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo