Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 11:58 |

Mahmutbegović: Danas se Sarajevo i BiH brane samodisciplinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) -  Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je u povodu 6. aprila, Dana Grada Sarajeva, čestitke gradonačelniku Abdulahu Skaki, predsjedavajućem Gradskog vijeća Igoru Gavriću, kao i svim građanima Sarajeva.

Podsjetila je na izuzetnu važnost koju 6.april - Dan grada Sarajeva ima ne samo u historiji glavnog grada, istinskog dragulja svjetske civilizacije, već važnost koju ima za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Navela je da je 6.april dan kada se Sarajevo sjeća ne samo konačnog oslobođenja od fašističkih okupatora 1945., već i dana kada je i zvanično počela agresija na BiH 1992. godine, te da je u ta dva događaja sakupljena velika i snažna simbolika odlučnosti građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine da se odupru svakom fašizmu i svakom okupatoru, ma koliko on bio uvjeren u svoju snagu i nadmoć.

- Tih istina moramo se prisjećati, i iz njih izvlačiti ključne poruke, i u ovim danima punih izazova, kada se vode drugačije bitke, ali jednako važne za opstojnost našeg čovjeka i stabilnost naše zemlje u vremenu pandemije COVID-19. Danas se Sarajevo i BiH brane samodisciplinom, odgovornošću jednih prema drugima, poštovanjem propisanih mjera, znanja i struke, solidarnošću i spremnošću na samoodricanje – stoji u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović.

Izrazila je uvjerenje da će i ova iskušenja biti iza nas, ali da moramo biti odlučni, poržtvovani i spremni za rad za opće dobro, te jasno vidjeti svoj cilj opstojnosti, normalnih uslova život, slobode i prosperiteta, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'