FENA biznis     | 06.04.2020. 11:34 |

ASA Banka donirala medicinsku opremu Kantonalnoj bolnici Zenica

FENA Saopćenje

Kao vodeća domaća banka, ASA Banka i u ovim izazovnim vremenima pokazuje društvenu odgovornost i ostaje oslonac domaćoj privredi i stanovništvu. Pored redovnih aktivnosti na zaštiti zdravlja uposlenika i klijenata, ASA Banka je pokrenula i akciju podrške zdravstvenim radnicima u BiH. Tim povodom, kompanija je Kantonalnoj bolnici Zenica donirala medicinsku zaštitnu opremu, koja se sastoji od zaštitnih odijela, medicinskih maski i vezira, neophodnih za sve zdravstvene radnike. Ova donacija rezultat je dugogodišnje saradnje koju Banka ima sa Zeničko-dobojskim kantonom, odnosno KB Zenica, a značajno će doprinijeti poboljšanju uslova rada medicinskog osoblja ove zdravstvene institucije.

„Uvijek smo težili tome da budemo oslonac lokalnom stanovništvu, a ovi izazovni trenuci su vrijeme kada je podrška svih članova društva vitalna. Svjesni rizika kojem su izloženi zdravstveni radnici, ASA Banka, kao jaka i društveno odgovorna kompanija, želi dati svoj doprinos smanjenju širenja koronavirusa i na taj način ublažiti posljedice koje pandemija izaziva, te podržati napore Kantonalne bolnice Zenica u cilju zaštite uposlenika i pacijenata. Mi, kao domaća banka, imamo odgovornost prema lokalnoj zajednici i privrednicima, zato fokus svih aktivnosti u narednom periodu stavljamo na olakšavanje poslovanja svih naših klijenata i finansiranja potreba privrede, kako bi se zadržao što veći broj radnih mjesta.“ izjavio je predsjednik Uprave ASA Banke, Samir Mustafić.

„ASA banka, kao naš višegodišnji poslovni partner, i ovom donacijom pokazuje visok stepen društvene odgovornosti i razumijevanja ozbiljnosti trenutka u kom se nalazimo. Zdravstveni sektor se nalazi u velikoj potrebi i svi naši normalni putevi snabdijevanja su ugroženi, a neophodne količine svih vrsta materijala i opreme te dezinficijenasa stalno rastu. Prioritetna je svakako nabavka zaštitne opreme za radnike u zdravstvu. Iskreno se zahvaljujem na ovoj vrijednoj donaciji u svoje i u ime zaposlenika koji će koristiti ovu opremu za bezbjedno obavljanje svog posla.“  istakao je direktor KB Zenica, prof. dr. sc. prim Rasim Skomorac.

ASA Banka preporučuje korištenje usluge mobilnog bankarstva, te plaćanje karticom umjesto novčanicama. Također, napominju da klijenti novac mogu besplatno podići i na svim bankomatima BH Mreže, te pozivaju na korištenje KVIKO aplikacije, putem koje je moguće jednostavno slanje i primanje novca.

Iz Banke ističu da nastavljaju pratiti epidemiološku situaciju, kao i njen uticaj na bh. privredu, te pozivaju klijente da sve aktivnosti i nove informacije prate putem web stranice, kao i društvenih mreža Banke.

Kontakt informacije:

Via Media d.o.o. Vrbaska 1, 71000 Sarajevo
T (+387 33) 72 00 20 F(+387 33) 72 00 21
press@viamedia.ba
www.viamedia.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Via Media i Bingo najuspješniji na vodećem digitalnom festivalu u regiji

Via Media najnagrađivanija agencija u BiH

Via Media apsolutni pobjednik na Sempl-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo