Stranačke aktivnosti     | 04.04.2020. 16:22 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Redžo Lemezan: Hitno pokrenuti rebalans budžeta Općine Ilidža s ciljem pomoći policiji, zdravstvu i privredi

Prve dvije sedmice borbe protiv pandemije koronavirusa su prošle. Vijećnik Naše stranke u OV Ilidža Redžo Lemezan smatra da je krajnje vrijeme da se strategija suzbijanja pandemije preispita kad je u pitanju ta općina.

“Općina Ilidža imenovala je Krizni štab koji je dosad donio odluke o tri stvari:

- Redovna dezinfenkcija svih dijelova općine;

- Otvaranje broja za ljude kojima je potrebna pomoć (rijetkost je da nekog ima na liniji);

- Donacije nekoliko stotina paketa humanitarne pomoći, što je urađeno neodgovorno, jer su ljudi fotografisani i fotografije stavljene na društvene mreže, čime ih se stigmatiziralo”, kaže Lemezan.

On predlaže hitan rebalans budžeta kojim bi se fokus pomoći stavio na Dom zdravlja Ilidža, Policijsku upravu Ilidža te privredu, s akcentom na malim i srednjim preduzećima:

“Također, predlažem da plate zaposlenika općine, odnosno njihova smanjenja izjednače s kantonalnim nivoom, te da prate eventualna daljnja smanjenja ili povećanja prihoda tog nivoa vlasti. Isto treba da važi i za općinske vijećnike. Razlog je jednostavan: Kao servis građana, ne smijemo dozvoliti da zaposlenici i vijećnici u općini ne trpi smanjenja primanja, dok veliki broj naših građana, onih kojima služimo, nema nikakva.

Također, Krizni štab treba dopuniti barem jednim predstavnikom Općinskog vijeća jer je to općinski organ koji je najbolje upućen u potrebe građana.”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo