Bosna i Hercegovina     | 04.04.2020. 12:30 |

Čović-Minasi:Europska solidarnost se iskazuje i prema regiji zapadnog Balkana

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 4. travnja (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović danas je telefonski razgovarao s veleposlanikom Republike Italije u BiH Nicolom Minasijem o pandemiji koronavirusa s osvrtom na zdravstvene i ekonomske izazove i uvedene mjere.

Jačanje zdravstvenih kapaciteta, zaštita zdravlja i sanacija ekonomskih posljedica primarne su potrebe Bosne i Hercegovine i brojnih drugih zemalja diljem svijeta, naglašeno je tijekom razgovora.

Čović i Minasi izrazili su zadovoljstvo prijateljskim bilateralnim odnosima i uspješnoj dugogodišnjoj suradnji, ističući da se u budućnosti očekuje dodatno jačanje veza između Bosne i Hercegovine i Italije, koje su, kako je kazano, u mnogo čemu povezane.

Dužnosnici su, također, komentirali pomoć Europske unije Bosni i Hercegovini, ističući veliku europsku solidarnost koja se, usprkos unutarnjim potrebama Unije, snažno iskazuje i prema partnerima u regiji zapadnog Balkana.

Čović je Minasiju uime žitelja Bosne i Hercegovine i u vlastito ime izrazio duboku solidarnost s talijanskim narodom i Republikom Italijom, kao i sućut zbog žrtava uzrokovanih pandemijom koronavirusa, saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Čović i Filipović sastali se s načelnikom Gruda, podržane aktivnosti vezane za razvoj općine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo