Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 17:43 |

Čerkez: Nemojte izlaziti naredne sedmice do 12 sati zbog zdravlja penzionera

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Dozvolili smo osobama starijim od 65 godina da naredne sedmice podignu penzije. Ovim putem želim pozvati sugrađane da se pridržavaju mjera lične zaštite i da ne izlaze narednih pet dana od 8.00 do 12.00 sati kada je penzionerima omogućeno kretanje - rekao je Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez na današnjoj konferenciji za medije federalnih institucija.

Zamolio je sve građane da u tom periodu izbjegnu izlazak vani i kretanje koliko god je to moguće, posebno na mjestima gdje se podižu penzije, poštama, uredima i trgovinama. 

Naglasio je da donešene mjere za sada daju određene rezultate, te da je i dalje veoma bitno da se građani pridržavaju mjera lične zaštite, posebno kada je njihovim starijim sugrađanima dozvoljeno da prošetaju i podignu penzije. 

- Da ne bismo ugrožavali njihovo zdravlje, još jedanput vas molim da u periodu od 08.00 do 12.00 sati do naredne nedjelje ne izlazite i da starijim osobama omogućimo slobodu kretanja. Sve ćemo pratiti i sukladno tome u narednom periodu donositi mjere za stabilnost situacije, kakvu trenutno imamo - rekao je.  

Čerkez je dodao da je u toku testiranja na koronavirus danas do 16 sati 41 osoba testirana pozitivno, te da je sve promjene moguće pratiti na platformi www.covid-19.ba.

Uskoro video!

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo