Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 13:28 |

Kadeti OS BiH u inostranstvu dobrog zdravstvenog stanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Kadeti Oružanih snaga (OS) BiH koji se nalaze na školovanju u inostranstvu dobrog su zdravstvenog stanja, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Trenutno su u inostranstvu kadeti na vojnim akademijama Turske, Grčke, Hrvatske, Italije, Nјemačke, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i dva kadeta koji su ostali na Vojnoj akademiji Srbije.

U većini zemalja nastava se odvija na platformi online, a svakodnevno se vrši komunikacija sa ambasadama, vojnodiplomatskim predstavnicima, oficirima za vezu, kao i predstavnicima kadeta na akademijama.

Na vojnim akademijama su preduzete sve preventivne i zaštitne mjere kako bi se kadeti zaštitili od bilo kakvih doticaja sa pandemijom koronavirusa, te kako bi se u novonastalim okolnostima nastavni proces realizirao na najoptimalniji način.

Kadeti koji se školuju na vojnim akademijama u Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Austriji, kao i jedan kadet na Vojnoj akademiji u Hrvatskoj, trenutno se nalaze u Bosni i Hercegovini, dobrog su zdravstvenog stanja i imaju online nastavu, navedeno je u saopćenju Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji u Srbiji

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta