Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 12:58 |

Održana videokonferencija rukovoditelja sigurnosnih agencija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. travnja (FENA) - U organizaciji Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine u petak je održana videokonferencija ravnatelja i rukovoditelja sigurnosnih agencija u BiH, čiji je sudionik bio i ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić.

Videokonferencija je održana s ciljem održavanja redovne komunikacije i koordinacije vezano za aktualno stanje, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Na videokonferenciji razgovaralo se o aktivnostima koje policija poduzima u borbi protiv širenja virusa covid-19, kako na graničnim prijelazima tako radi kontrole osoba kojima je određena obveza samoizolacije, kao i kontrole kretanja migranata i njihovog sklanjanja u prihvatne centre.

Ravnatelj Granične policije Zoran Galić istaknuo je da policijski službenici te institucije prilikom graničnih provjera postupaju sukladno zakonu i dogovorenim mjerama u suradnji s policijskim agencijama i mjerodavnim tijelima u BiH, kao i s ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja te provode sve moguće preventivne mjere na graničnim prijelazima kako ne bi došlo do širenja virusa COVID-19.

- Policijski službenici Granične policije BiH prilikom graničnih provjera koriste zaštitne maske i rukavice te dezinfekcijska sredstva koja smo nabavili dijelom iz vlastitog proračuna, dijelom iz donacija, a koje su ravnomjerno raspoređene u svim organizacijskim postrojbama Granične policije BiH te činimo sve prema dogovorenim mjerama i u suradnji s nadležnim tijelima i susjednim ministarstvima unutarnjih poslova kako se na graničnim prijelazima ne bi stvarale velike gužve - rekao je Galić.

Ovim vidom komunikacije kontinuirano će se održavati kontakt s ciljem pravovremene razmjene policijskih podataka i pronalaženja zajedničkog rješenja po pitanjima aktualnog stanja, dodaje se u priopćenju Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'