Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 12:21 |

Šiljegović u redovnoj radnoj posjeti Generalnom inspektoratu MOBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3.aprila (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović boravio je u redovnoj radnoj posjeti Generalnom inspektoratu Ministarstva odbrane BiH.

Posjeta je upriličena s ciljem nastavka uspješne saradnje i koordinacije aktivnosti iz nadležnosti Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH, u skladu sa Uputstvom o saradnji Ministarstva odbrane BiH sa parlamentarnim vojnim povjerenikom Bosne i Hercegovine.

Tokom posjete parlamentarni vojni povjerenik BiH upoznao se o aktivnostima koje provodi Generalni inspektorat Ministarstva odbrane BiH, uključujući i aktivnosti koje se provode u okolnostima i uslovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Teme razgovora bile su i zaštita ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga BiH, razmjena saznanja o zdravstvenom i opštem stanju kadeta, te žalbe na izbor kandidata za učešće u operacijama podrške miru.

Iskazana je obostrana opredijeljenost da se i u ovim okolnostima preduzimaju sve neophodne mjere, prije svega na zaštiti zdravlja pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šiljegović prisustvovao Godišnjoj konferenciji o obuci Oružanih snaga BiH za 2023.

Brnabić: Srbijanska oporba pokazala da ne poštuje građane

Zastupnica u parlamenta Novog Zelanda podnijela ostavku nakon optužbi za krađu u trgovinama

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana