Svijet

Singapur pojačava dosad slabe mjere protiv koronavirusa

Internet

SINGAPUR, 3. aprila (FENA) - Singapurski premijer Lee Hsien Loong će se obratiti građanima u petak u 16 sati po lokalnom vremenu kako bi najavio dodatne mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Vijesti o obraćanju izazvale su paniku na društvenim mrežama zbog dokumenta, koji je navodno "procurio"

Ali, ministarstvo obrazovanja je apeliralo na ljude da ne reaguju na "bilo kakve poruke ili najave koje kruže, naročito iz sumnjivih izvora" i da čekaju zvanična saopćenja vlade.

U svom postu na Facebooku premijer je rekao da je "trenutna situacija pod kontrolom, ali sada želimo poduzeti još nekoliko koraka."

On je apelovao na ljude da izbjegavaju velike kupovine namirnica, što su ljudi ranije radili tokom više od dva mjeseca borbe protiv Covida-19, javio je Reuters.

- Dopustite da uvjerim Singapurce da je naša opskrba hranom sigurna i adekvatna. Kupujte samo ono što vam je potrebno i podijelite sve dodatno s onima koji nemaju - kazao je on.

Broj zaraženih u Singapuru naglo je porastao posljednjih nekoliko sedmica i dostigao je 1.000 ove sedmice.

Ova država u jugoistočnoj Aziji usvojila je određene mjere socijalnog distanciranja kako bi suzbila širenje virusa, ali škole, preduzeća i restorani su i dalje otvoreni.

(FENA) D.V.