Ekonomija     | 02.04.2020. 13:32 |

Srbija ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom prometu robe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Republika Srbija jutros je u potpunosti ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom prometu robe, a nakon apela koji je prekjučer uputio ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović - saopćeno je iz tog ministarstva.

Kako je istaknuo Mitrović, ukidanje policijske pratnje i formiranja konvoja pomoći će svim vozačima, zdravstvenim i radnicima na graničnim prijelazima te svim građanima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u snabdijevanju potrebnom robom i značajno doprinijeti u borbi protiv koronavirusa.

- Naime, okupljanje vozila koja vrše međunarodni transport za vrijeme vanrednog stanja dovodi do velikih gužvi na graničnim prijelazima, čime se stvara mogućnost širenja zaraze na vozače, policajce, carinike i druge radnike na graničnim prijelazima - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da se ministar Mitrović još jednom zahvalio Vladi Republike Srbije na naporima koje čini kako bi se normaliziralo odvijanje cestovnog prijevoza robe u ovim teškim vremenima i izbjegla zagušenja na graničnim prijelazima koja nastaju formiranjem dugih redova.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

FBiH - Željeznicom u periodu juli-septembar prevezena 100.764 putnika

Dodik: RS i Srbija imaju dobru saradnju, ona nije usmjerena protiv bilo koga trećeg

Cvijanović uputila telegram saučešća predsjedniku Republike Srbije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo