Bosna i Hercegovina     | 02.04.2020. 12:40 |

U Unsko-sanskom kantonu devet osoba nije poštovalo zabrane kretanja

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 2. aprila (FENA) - U posljednja 24 sata devet osoba s područja Unsko-sanskog kantona (USK) nije poštovalo mjere zabrane kretanja, potvrđeno je iz Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

- Osam osoba sankcionisano je zbog nepoštivanja policijskog sata, odnosno potpune zabrane kretanja od 20.00 do 5.00 sati. Također, jedna osoba se nije pridržavala mjere zabrane kretanja za građane mlađe od 18 i starije od 65 godina. Prema njima se postupa u skladu sa Zakonom o narušavanju javnog reda i mira - rekao je glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Kontrolisane su i 1.622 osobe sa izdanim rješenjima o obaveznoj samoizolaciji, a dvije osobe se nisu pridržavala izrečenih mjera. Istaknuto je da su podaci o neodgovornim pojedincima dostavljeni Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, koja je nadležna za dalje postupanje.

U toku jučerašnjeg dana sankcionisan je i vlasnik ugostiteljskog objekta u Ključu s obzirom na to da je utvrđeno kako je, unatoč zabrani, obavljao djelatnost.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Policija USK jutros izvršila raciju u Prihvatnom centru Lipa

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu