Ekonomija     | 02.04.2020. 12:48 |

Apel za mjere pomoći trgovini, turizmu i ugostiteljstvu u TK

FENA Saopćenje

TUZLA, 2. aprila (FENA) - Članovi Odbora Udruženja za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo Kantonalne privredne komore Tuzla održali su telefonsku sjednicu tog odbora, te u skladu sa novonastalom situacijom izazvanom pandemijom koronavirus (COVID-19), smatraju potrebnim i korisnim pronaći mjere kojima bi se olakšalo poslovanje u oblasti trgovine, turizma i ugostiteljstva.

Predloženo je organizovanje sastanka kojem bi prisutvovali predstavnici Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj zajedno sa ministrom Edinom Buševcem i predstavnici Odbora Udruženja za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo Kantonalne privredne komore Tuzla, uz sve uvjete da se u potpunosti provedu sve mjere zaštite koje su propisane Naredbom Kantonalnog štaba Civilne zaštite.

Tema razgovora za pomenuti sastanak bi bila: Podrška Vlade TK putem nadležnog ministarstva navedenim privrednim gradama (trgovini, turizmu i ugostiteljstvu) u vanrednim okolnostima.

Za očekivati je i da će odluke donesene na nivou Federacije Bosne i Hercegovine tretirati navedene djelatnosti te da će u mnogome olakšati nastojanje Vlade Tuzlanskog kantona i resornog ministarstva da donesu mjere koje će biti usmjerene održavanju poslovanja  i očuvanju radnih mjesta u djelatnostima trgovine, turizma i ugostiteljstva, na području Tuzlanskog kantona.

Podnesena je inicijativa za održavanje sastanka i prema ostvarenim kontaktima i informacijama iz Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona, za očekivati je da će do sastanka doći već početkom naredne sedmice, saopćeno je iz Privredne komore Tuzlanskog kantona.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana