Bosna i Hercegovina     | 02.04.2020. 11:36 |

U Srebrenici nema zaraženih, trenutno 47 osoba u izolaciji

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 2. aprila (FENA) - Na području opštine Srebrenica nema zaraženih od koronavirusa (COVID-19), a broj osoba koje  su bile u kućnoj izolaciji se smanjio sa 90 na 47 osoba.

- Smanjuje se broj ljudi koji su u izolaciji. To pokazuje da naši stanovnici poštuju izrečene mjere. Ono što je novo jeste da imamo jedno lice koje došlo iz Njemačke, i na osnovu smjernica Kriznog štaba je smješteno u karantin - izjavio je načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Navodi da se u karantini obezbijeđeni svi uslovi potrebni za normalno funkcionisanje i boravak.

Kako je najavio, danas će biti održana i sjednica Štaba za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama na području opštine na kojoj će biti donesena odluka koja će osobama starijim od 65 godina starosti omogućiti da imaju određene dane kada mogu izaći i završiti svoje obaveze.

Također, bit će održan i sastanak s načelnikom Bratunca i njegovim timom za krizne situacije radi dogovora zajedničkih mjera za sprečavanju širenje virusa na ove dvije opštine.

-Moramo učiniti sve da spriječimo ulazak lica koja bi mogla donijeti zarazu i kod nas. Mi ćemo vjerovatno donijeti još neke mjere, ali ovo je ključno. Neke mjere su nam istekle, pa moramo da ih produžavamo. U svakom slučaju bitno je da nastavimo poštovati sve donesene mjere – poručuje Grujičić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'