Korona virus

REDAH s partnerima u borbi protiv pandemije covida-19

Saopćenje, Foto FENA/ REDAH

MOSTAR, 2. travnja (FENA) - Asocijacija za regionalni razvoj REDAH iz Mostara, u suradnji s partnerima, pokrenula je web aplikaciju čija je svrha objediniti ponudu i potražnju kriznih potreba zdravstvenoga sektora kao i proizvodnih kapaciteta za medicinsku opremu i sredstva potrebna u borbi protiv pandemije virusa covid-19. 

 "U vrlo kratko vrijeme izrađen je VIDEO, odnosno web aplikacija dostupna online. Aplikacija je pokrenuta u utorak 31. ožujka, a u tijeku je priprema i unos podataka od strane zdravstvenih organizacija", izvijestili su iz REDAH-a. 

 Aplikacija rješava problem sustavnog prikupljanja potreba svih uključenih zdravstvenih organizacija, te objedinjuje podatke na razini gradova i županija. Podaci i analize su dostupni u realnom vremenu, ali njihova dostupnost i točnost ovisi isključivo na valjano i na vrijeme unesenim informacijama.

 "Nakon uspješnog testiranja, aplikacija je prezentirana je ministarstvima zdravstva HNŽ-a, ZHŽ-a i HBŽ-a koji su izrazili veliki interes, te je već počela implementacija. U drugoj fazi implementacije, integrirati će se gospodarski sektor, kako bismo na jednu lokaciju postavili i ponudu i potražnju", navodi REDAH.  

 Ističu kako je poduzeće COX 4 d.o.o. vlasnik ove aplikacije, te da je ona ustupljena na korištenje cijeloj Federaciji BiH za vrijeme trajanja krizne situacije uzrokovane koronavirusom.

 "Sve zainteresirane organizacije javnog, privatnog i nevladinog sektora, koji mogu doprinijeti ili žele pristupiti ovom sustavu, trebaju se javiti REDAH-u za za početak implementacije. Imajući u vidu sve veće potrebe ne samo zdravstvenih službi, ovaj sustav će pomoći koordinaciji svih sudionika borbe protiv pandemije i koji će pomoći vraćanju krize u upravljive okvire", poručili su iz REDAH-a.

(FENA) C.K.