Stranačke aktivnosti     | 01.04.2020. 19:49 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Povodom odluke susjedne Hrvatske da izgradi odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, live press konferenciju je održao Nezavisni blok.

Iz NB-a naglasili su da bi to odlagalište ugrozilo živote oko 250.000 ljudi uz tok rijeke Une. Nezavisni blok već godinama ukazuje i bori se protiv ove nečasne namjere, apelirajući na sve domaće i međunarodne institucije kako bi zaštitili građane i interese naše države.

"Mi se borimo već dvije godine protiv ove namjere i Hrvatska je, baš u vrijeme pandemije protiv koje se bori čitav svijet, donijela nečasnu i sramotnu odluku usmjerenu protiv Bosne i Hercegovine. Mi ćemo putem naših zastupnika i međunarodnih prijatelja apelirati i lobirati da se zaustave vlasti R Hrvatske u ovoj lošoj nakani, koja ugrožava odnose između našoj država. Krajina koja je direktno ugrožena, ali i cijela Bosna i Hercegovina nikada šaptom nije pala. Neće ni ovaj put", poručio je Senad Šepić, predsjednik NB-a. 

 Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!